нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Гордостта никога не ми пречи да призная, когато не съм прав: 15 цитата от Ричард Брансън

Снимка: Guliver/Getty images

Британски бизнесмен без аналог в бизнеса – това накратко е Ричард Брансън, който ще гостува за първи път утре в България. Мултимилиардер, предприемач, иноватор, авантюрист, мечтател и голям човек – нека видим едни от най-мотивиращите му мисли, доказали се през годините.

Винаги съм гледал на моя бизнес не като на машина, изкарваща пари, а като на приключение, което, надявам се, ще направи живота на хората по-добър.

Не се захващайте с нещо, ако не ви носи удоволствие.

В бизнеса е като в живота – важно е да се правят добрини.

Бизнесът е призван да подобрява и обогатява живота на хората. В противен случай по-добре не се захващайте с него.

Във всяка организация, всеки ръководител – от началника на отдела до топ мениджъра, - понякога трябва да си съблича костюма и да си пооцапа ръцете.

Гордостта никога не ми пречи да призная, когато не съм прав.

Ако сте предприемач и не правите грешки, значи не сте предприемач.

В предприемачеството няма място за консерватизъм. Такъв тип мислене подкастря крилата ви, прави ви слаби и не ви позволява да оцените правилно обстановката.

Научил съм повече от хора, преживели неуспех, отколкото от онези, които лесно са постигнали успех.

На първо място провал означава изобщо да не направите опит. Провалилите се хора са онези, които не пробват и не полагат усилия. Много малко са случаите, когато сте се заели с нещо, провалили сте се, но не сте изпитали огромно удовлетворение от факта, че поне сте опитали. 

Хората всъщност не се интересуват в какво не ви бива, така че не мислете за това. Независимо от постиженията ви в живота, дейностите, в които не ви бива, винаги ще са много повече от тези, в които сте добри. Затова не позволявайте ограниченията да сломят увереността ви. Забравете за тях и се съсредоточете върху силните си страни.

Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи.

Бъдете смели и не живейте живота, който "би трябвало" да живеете.

Смелият човек може да не живее вечно, но предпазливият не живее изобщо.

Ако не мечтаете, няма да постигнете нищо.

още от Техники за успех