нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Агресивни в стремежите, разумни в изпълнението

Снимка: Shutterstock

Докато гледах финансовото шоу Shark Tank по телевизията, бях впечатлен от това колко време инвеститорите се фокусират върху характера на предприемачите, с които работят в сравнение с това, прекарано в оценка на техните продукти. Поведението, което демонстрирате при всяка среща, илюстрира вашата сила на характера. То може да се промени с течение на времето и не може да бъде лесно фалшифицирано. Въз основа на моя собствен дългогодишен опит в големия бизнес, стартъпи и общността на инвеститорите, представям основните ключови навици и черти, които всеки от нас трябва непрекъснато да усъвършенства, за да бъде възприет от останалите хора като лидер и новатор в бизнеса.

Бъдете агресивни в стремежите, но благоразумни в изпълнението

Искам да видя предприемачи, които имат фокус върху бъдещето, но силата и постоянството да изграждат реалистични и добре заложени планове за ежедневно проследяване. Това означава, че вие ​​задавате цели, основни етапи и показатели и сте в състояние да предоставите финансови прогнози в подкрепа на изискванията за финансиране.

Демонстрирайте социална интелигентност и загриженост

Днешният свят на бизнеса е силно задвижван от социални проблеми и опазване на околната среда. Предприемачите със сила в социалната интелигентност са по-способни да ги използват в своя полза, като избират правилните решения и правилните пазарни сегменти и прилагат ефективни маркетингови стратегии.

Слушайте добре и потърсете критична обратна връзка от другите

Ако сте предприемач с тази черта, вярвам, че ще потърсите и ще отговорите положително на отзивите от три критични групи: връстници, клиенти и експерти. От друга страна, намирам, че самоцелните предприемачи са по-склонни да прибягват до отричане, когато са изправени пред отрицателна обратна връзка. (продължава на следващата страница)

още по темата
още от Техники за успех