Затвори

Johnnie Walker - бестселър сред марките скоч уиски

Снимка: Guliver/Getty Images

 Johnnie Walker е най-харесвания бранд в категория скоч уиски според годишната класация на престижното издание Drinks International - eдна от най-реномираните и уважавани медии за напитки. За 11-та поредна година изданието представя класация за най-продаваните и най-харесваните брандове алкохолни питиета и коктейлни миксатори в света.

Методологията за съставянето на класацията е базирана на проучване сред 100-те най-изискани барa в 38 страни от всички континенти. 

Напитката оглавява класацията в 10 от общо 11-те пъти, в които тя се прави. Като най-продаваният скоч в световен мащаб и подкрепен от дистрибуцията на производителя Diageo, не е изненада, че тази велика стара марка е доминираща.

В около една четвърт от баровете, лейбълът Johnnie Walker е доминиращ избор и е в топ 3 най-консумирани напитки в 1/3 от баровете. И така, докато Walker продължаваше да върви напред и тази година, видяхме допълнително утвърждаване на популярността на малцовете, които се намират под него, посочват авторите на класацията. Челната четворка се допълва от Laphroaig, The Macallan и Talisker.

В тазгодишната класация има и завръщане на някои от другите големи марки. Така например, Chivas възвръща позиции и се изкачва в класацията до шесто място, оставяйки зад гърба си по-плахите резултати от миналата година.
 

още от Класации