Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лондон: Близо 90% от вноса във Великобритания ще бъде безмитен дори при Брекзит без споразумение

Снимка: Guliver / Getty images

Обединеното кралство е внесло редица промени в митническия регламент при излизане на страната от ЕС без споразумение. Благодарение на това 88 на сто от вноса във Великобритания ще бъде безмитен, съобщи вчера правителството на сайта си. Временната мярка ще бъде прилагана до една година, предаде Ройтерс.

Правителството реши едностранно да се откаже от обмитяване на товарни превозни средства, биоетанол и облекло. Според временния митнически режим 88 на сто от вноса във Великобритания в парично изражение няма да се обмитяват, се посочва в съобщението.

Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври и работим с представителите на бизнеса да гарантираме, че Обединеното кралство ще може да търгува още от първия ден след Брекзита, коментира държавният министър по търговската политика Конър Бърнс, предаде БТА.

Лондон публикува преди време първия си временен митнически режим преди първоначалната дата за излизане от ЕС през март като част от подготовката си да напусне блока, към който се присъедини през 1973 година, припомня Ройтерс.

Този ревизиран план бе одобрен по настояване на бизнеса. Правителството запазва някои защитни мерки за британските производители най-вече в сектора на автомобилостроенето и селското стопанство, докато други сфери ще се изправят пред конкуренцията на по-евтини чуждестранни стоки, отбелязва Ройтерс.

още по темата
още от Техники за успех