нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Редът променя всичко!

Снимка: Shutterstock

Мари Кондо е известна като „Гуруто на реда“. През 2015 г. тя бе призната за една от 100-те най-могъщи личности според списание "Times", след като книгата й "Магията на реда. Инструменти за организиране на вашата къща ... и вашия живот!" стана най-продаваната. 

Японката е убедена, че редът на нещата оказва емоционално въздействие върху хората. Мари Кондо идва, за да сложи ред в живота ни, стига ние да успеем да сложим в ред нашите цифри и букви. 

Не е същото да се каже: „Ние сме лидери на пазара, но намалихме продажбите с 10%“ вместо „Намалихме продажбите с 10%, но сме лидери на пазара“. Същите думи не звучат по същия начин в едното изречение, както в другото. 

Поради тази причина, когато описваме статистика, трябва да сме наясно, че начинът, по който я вербализираме, ще доведе до въздействие и поради тази причина трябва много добре да изберем коя информация е най-подходяща, за да я поставим там, където несъзнателно й придаваме по-голямо значение, тъй като редът на изречението влияе върху реакцията.

Напоследък, тренираме все повече вкъщи, особено след коронавируса, и на много хора им се налага да се обучават сами. Ето и един съвет за тях: отброявайте времето на оставащите ви тренировки назад (от 10 към 0, бел. ред.). Причината? Ако трябва да правите повторения на дадено упражнение, имате по-голям шанс да го завършите, ако отброявате обратно времето, отколкото по стандартния начин, защото така ще останете с впечатлението, че усилието, което полагате в края на тренировъчната серия е минимално.

Правилно разбрахте, редът променя всичко, така че нека да го променим в наша полза! 

Източник: abc.es

още по темата
още от Техники за успех