Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първото впечатление: Не само хубав костюм и широка усмивка

100

Снимка: Shutterstock

Знаете ли как да направите добро първо впечатление?

Всички сме запознати с няколко основни фактора, влияещи на начина, по който останалите ни възприемат. Добрата лична хигиена, сресаната коса, хубавият костюм, широката усмивка и силното ръкостискане, всички те играят важна роля в първите моменти от запознанстото ни с нов човек. 

Има обаче и много други неща, които могат да бъдат направени, за да оставите възможно най-доброто първо впечатление.

Имайте предвид тези факти:

Около 90 секунди са достатъчни за 33% от наемателите да вземат решението, дали ще наемат кандидата за работа на предложения пост, или не.

Повечето хора успяват да преценят до колко могат да се доверят на човек в рамките на една десета от секундата.

Средностатистически, мозъкът определя дали даден човек ни е симпатичен, преди дори да отчете какъв е неговия пол.

Какво означава всичко това?

„Eдно премигване може да носи нформационна стойност, равняваща се на няколко месеца на рационален анализ“, казва Малкълм Гладуел, автор на бестселъра „Blink: The Power of Thinking Without Thinking“.

Гладуел въвежда концепцията известна като „рязане на тънко“, процес, чрез който човек може да реши дали личностните характеристи, като например привлекателността и интелигентността, могат да го направят по-симпатичен в очите на останалите. 

Познаването на тази информация може да ви помогне да оставите по-добро първо впечатление, показвайки ви как да модифицирате малките сигнали и детайли,на които хората обръщат внимание, дори и без да го осъзнават.

Това са няколко съвета, които ще ви помогнат да оставите страхотно първо впечатление.

1. Уважавайте себе си

Невербалните знаци отговарят за цели 55% от комуникацията между хората. В това число влизат не само вашето облекло и прическа, но и начина, по който се движите и представяте пред другите. В основата на всичко това са вашето самочувствие и езикът на тялото.

Разбира се, хубавите дрехи и добрата лична хигиена имат голямо значение, но начина, по който се носите в пространството е нещото, което прави разликата.  

още от Техники за успех
14
Сряда
Ноември