Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лидерите правят така

Снимка: Shutterstock

Формулата на успеха може да бъде трудна за описване и приложение, но когато става дума за лидерите в бизнеса, те определено знаят нещо повече от останалите за ключа към успеха.  Знаят къде да фокусират своето внимание, какво трябва да направят и какъв е най-добрият подход към всяка задача. Ако следвате техния пример, вашият личен успех няма да закъснее. Това са 9 навика, характерни за всички успешни хора:

1. Непрекъснато се стараят да опознаят себе си по-добре

Постигането на добро себепознанието не е толкова лесно, колкото може да звучи, тъй като човешката личност не е статична. Ако искаме да познаваме добре себе си, трябва постоянно да полагаме целенасочени усилия, за да обновяваме представата си за нашата собствена идентичност. Това е изключително важно за постигането на успех, в която и да е било сфера на живота, тъй като без нужното себепознание човек лесно може да стане жертва на необмислени и прибързани решения, както и на преследването на погрешните цел.

2. Те правят така, че нещата да се случват

Има хора, които чрез своите действия и думи правят така, че нещата да се случват. В същото време, има хора, които просто са странични наблюдатели, както и такива, които се чудят какво точно се е случило. Успешните хора са от първия тип. Те са катализатори на промяната. Водени от своята страст и мотивирани от своите мечти, успешните хора имат нужните решителност и смелост, за да поемат риск и да предприемат действията, които ще донесат желаните от тях резултати.

3. Те не си позволяват да стават жертва на „аналитичната парализа“

Неспособността на хората да  вземат решения, особено в най-важните моменти, може да бъде истинска непреодолима пречка по пътя към успеха. Някои експерти наричат това състояние „аналитична парализа“. Тя се характеризира с прекалено обмисляне на нещата и постоянно колебание. Вслушването в интуицията е значително по-ефективен начин за вземане на решения, отколкото прекомерния анализ на ситуацията.

още по темата
още от Техники за успех