нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

5-те най-важни анонса от събитието за новия Apple iPhone

Getty Images

На онлайн събитие вчера технологичната корпорация Apple показа дългоочакваните нови модели от най-емблематичния си продукт iPhone, както и нов нискобюджетен смарт говорител, с който да се конкурира с лидерите в сегмента Amazon и Google.

4 нови смартфона с класически дизайн, мрежа от 5-о поколение и цена, варираща от 699 до 1399 долара бяха представени от централата в Купертино, щата Калифорния, пише „Ройтерс“.

5 са ключовите анонси от събитието.

5G във всичко

И четирите модела iPhone ще поддържат 5G, но почти всички основни играчи на пазара със смартфоните вече предлагат бързата технология, включително Samsung. Анонсът на Apple обаче вероятно ще привлече още внимание към 5-ото поколение.

По-малкият телефон

Новият базов модел iPhone 12 mini с двойна камера и широк дисплей ще се продава за 699 долара. Предварителните поръчки започват от 6 ноември, а доставките – седмица по-късно.

iPhone 12

Стартовата цена на модела е 799 долара, клиенти от над 30 държави ще могат да си го поръчат от 16 октомври. Доставките започват на 23 октомври.

Pro

Този модел идва в два варианта – Pro и Pro Max с цена от 999 долара и три камери. Дисплеят на Pro Max е цели 6.7 инча – най-големият, създаван някога от Apple. Корпорацията стартира предварителните заявки на 16 октомври.

HomePod mini

Малкият смарт говорител за 99 долара все пак е два пъти по-скъп от аналогичните продукти, предлагани от Amazon и Google. За сравнение третото поколение Echo Dot на Amazon се продаваше за 18.99 долара.

още от Технологии