нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Alphabet отчете силни финансови резултати за третото тримесечие

Снимка: Getty images

Технологичният гигант Alphabet отчете силни финансови резултати за третото тримесечие на 2021 г., предаде Си Ен Би Си.

Компанията регистрира печалба на акция от 27,99 долара при приходи от 65,12 млрд. долара, докато очакванията бяха за печалба на акция от 23,48 долара при приходи от 63,34 мрлд . долара сочат данни на Refinitiv.

Нетната печалба на компанията за последното тримесечие възлиза на 18,9 млрд. долара.

Приходите от реклами на Google са достигнали 53,13 млрд. долара, което е ръст от 43% спрямо същия период на предходната година. Приходите от рекламите в Youtube са скочили също с 43% до 7,21 млрд. долара. През същия период на миналата година те бяха 5,04 млрд. долара, а настоящата прогноза бе за 7,4 млрд. долара.

При облачните услуги обаче се отчита спад от 45% до 4,99 млрд. долара.

Google изглежда успява да се справи с промените в защитата на личните данни в системата iOS 14, въведени от Apple по-рано тази година. Snap и Facebook определиха промяната, която позволява на потребителите да се отказват от таргетирани реклами, като основната причина за проблеми в рекламния им бизнес през този период. Google обаче е по-защитен в това отношение, тъй като компанията разчита на собствената си операционна система Android.

От началото на годината акциите на Alphabet са поскъпнали с 58%, което е два пъти по-високо темпо в сравнение с широкия индекс S&P 500.

още по темата
още от Технологии