Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Apple призна за бъг в iPhone, с който е могло да се подслушва друг телефон

401

Реклама на компанията в Лас Вегас, Невада, по време на изложението за потребителска електроника CES през януари 2019 г. Снимка: Guliver/ Getty Images

Apple призна за наличието на бъг в софтуера на приложението за видеоразговори FaceTime в нейните телефони iPhone, който е давал възможност закратко да се подслушват чуждите телефони дори и човекът, на когото се звъни, да не е вдигнал, предава Би Би Си. 

Компанията заяви, че е създала решение на проблема и е готова нова версия на операционната ѝ система, която ще оправя открития пропуск. Системата ще бъде пусната за обновяване до края на седмицата.

Междувременно Apple е спряла FaceTime, с което можеше да се правят групови видео обаждания. В края на миналата година тя рекламираше активно тази възможност. 

За бъга първи съобщи блогът 9to5Mac.

Грешката се е появявала, когато двамата потребители използват версията 12.1 на мобилната операционна система на Apple iOS. Освен това е засягала и потребителите на Mac, когато са се обаждали от iPhone. 

Тя е позволявала звънящият за кратко да чува отсрещната страна, преди да е вдигнала, а в някои случаи е било възможно дори да се задейства камерата. Бъгът се появявал само при използване на груповото позвъняване. Изглежда софтуерът за групов чат се е обърквал, активирайки микрофона на получателя на обаждането, дори и самото обаждане да не е прието.

още по темата
още от Технологии
26
Понеделник
Август