нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Apple Watch Series 7 има по-голям дисплей. Заслужава ли си?

Shutterstock

Новото поколение часовници на Apple се приближава до предишните модели с изключение на един изненадващ ефект – компанията е успяла да направи дисплея с 20% по-голям, без обаче да намалява общия размер на устройството.

Това е постигнато чрез намаляване на размера на рамката около екрана на Series 7. Така допълнителното пространство се използва за по-големи бутони и букви, пише ДПА.

По-голям и по-ярък екран

В сравнение със Series 6 сега дисплеят е с 1 мм по-голям. Това не звучи много, но всъщност помага за изчитането на един по-голям параграф текст и за илюстриране на повече детайли, без да е нужно плъзгане по екрана.

И тъй като системата watchOS 8 е оптимизирана за новия екран, цифрите също изглеждат по-големи, което позволява по-бързото набиране на телефонен номер в приложението. Работата с клавиатурата също е улеснена.

Същевременно моделите Series 7 имат по-ярък екран от този на предшественика. Стъклото на дисплея е по-здраво, а защитата срещу попадане на прах е повишена до IP6X стандарт. Това означава, че издържа на високо налягане и силни пръски вода.

Същата батерия, но по-бързо зареждане

Големи промени в живота на батерията на часовника няма. Други производители намаляват консумацията на енергия, като изключват дисплея или функциите, които не се използват.

Разбира се, издръжливостта на батерията зависи от използването, например дали някой постоянно използва навигация, списъци с музика или подкасти. В теста на ДПА часовникът е издържал лесно от сутрин до вечер с едно зареждане.

Една голяма промяна има тук – нов кабел за бързо зареждане, с който часовникът може да се зареди до 80% за 45 минути или около 30% по-бързо от Series 6. По-бързото зареждане позволява почти денонощно ползване.

Чипът S7 е адаптиран към малко по-големия корпус и това е разликата тук. Вградените сензори също са идентични тези на по-стария модел. Часовникът измерва кислорода в кръвта и може да направи ЕКГ.

В момента официалният представител на Apple за България продава продукта срещу 829 лева за по-малкия 41-милиметров вариант и срещу 899 лева за 45 мм, независимо от избрания от общо пет цветове. Цените за спортната версия в колаборация с Nike са същите.

Все пак добър за собствениците на iPhone

Както винаги, Apple Watch е най-добрият избор за всеки притежател на iPhone, най-малкото защото не работи със смартфони с Android.

Той има по-добри фитнес тракери, конкуриращи се с тези на Garmin. Ако притежавате Series 5 или 6, може да изчакате 8-ото поколение на смарт устройството, в което би трябвало да се забележи по-голямо надграждане по отношение на функциите.

още от Технологии