нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Аpple заяви интерес към технологии за безпилотни автомобили

Getty Images

Американската корпорация Епъл (Apple) оценява като перспективна задача разработването на технологии за безпилотни автомобили. Това заяви шефът на компанията Тим Кук в интервю за в. "Ню Йорк таймс", цитирано от световните агенции.

"По мое мнение автономността е ключова технология, а самоуправляемият автомобил е като робот", казва той. "С автономността могат да бъдат постигнати много неща и ще видим какво ще направи Епъл. В рамките на компанията разглеждаме различни неща. Много от тях така и няма да видят бял свят. Не казвам, че такъв ще е случаят и с технологията за безпилотен автомобил", допълва Кук.

По думите му в Епъл обичат да интегрират оборудване, програмно обезпечение и услуги. Той подчерта, че компанията се стреми да държи собствеността върху тези технологични разработки, пише БТА. От няколко месеца се разпространяват слухова за възможни партньори на Епъл сред автомобилостроителите. Някои медии съобщиха през февруари, че американската технологична компания е била напът да сключи споразумение за сътрудничество при производството на автономни автомобили с южнокорейския гигант Хюндай (Hyundai). Двете компании тогава не потвърдиха информацията

още от Технологии