нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бум на инвестициите в индийските копия на TikTok

Снимка: Guliver / Getty images

Индийската компания VerSe Innovation, която е собственик на платформата копите на TikTok - Josh, е набрала финансиране от над 100 млн. долара от инвеститори, сред които Google и Microsoft,  предаде Ройтерс.

Приложението Josh е сред няколкото местни платформи за споделяне на кратки видеа, които се появиха на пазара в Идния, след като страната забрани  TikTok през месец юни на фона на гранична криза с Китай, при която загинаха десетки войници от двете страни.

След инвестицията базираната в Бангалор VerSe Innovation се оценява на повече от 1 млрд. долара.

Компанията е собственик и платформа платформата за новини Dailyhunt, която предлага съдържание на множество индийски езици.

През септември индийската платформа за споделяне на съдържание ShareChat набра 40 млн. долара от инвеститори, сред които Twitter и Lightspeed Ventures, за да стимулира растежа на новото си приложение за кратки видеа Moj.

По данни на от Google Play Store двете индийски приложения са инсталирани на повече от 50 млн. мобилни устройства.

Отделно индийската компания за рекламни технологии InMobi’s Glance, която управлява платформата за кратки видеа Roposo, съобщи, че е получила инвестиция за 145 млн. долара от Google  и Mithril Capital.

По-рано тази година Google задели 10 млрд. долара за дигитални инвестиции в Индия.

още по темата
още от Технологии