нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ByteDance ще запази мажоритарен дял в TikTok при партньорството си с Oracle

Снимка: Guliver / Getty images

Китайската технологична компания ByteDance ще запази мажоритарен дял от собствеността си в приложението TikTok като част от предложението за технологично партньорство с Oracle в САЩ, предава Маркетоуч, позовавайки се на „Уолстрийт джърнъл“

В момента щатските регулатори, отговарящи за националната сигурност, разглеждат предложението, като целта е сделката да бъде финализирана до неделя.

Комисията за чуждестранни инвестиции в САЩ, известна като Cfius, която включва служители от Министерството на финансите, на търговията и други ведомства, е прегледала предложениет в късния следобед вчера, като до момента не е обявила своята препоръка за сделката.

Споразумението предвижда Oracle да отговаря за бизнеса на TikTok в САЩ, с което ByteDance се надява да адресира опасенията на Белия дом за националната сигурност. Вашингтон даде на ByteDance срок до 20 септември да обяви план за продажбата на бизнеса си в САЩ, тъй като в противен случай приложението TikTok ще бъде забранено от 29 септември.

Сделката ще направи Oracle американския технологичен партньор на TikTok, като същевременно ще позволи на ByteDance да запази мажоритарния си дял в приложението. Глобалният бизнес на TikTok също ще бъде базиран в САЩ, като Oracle ще придобие миноритарен дял в него.

Президентът Доналд Тръмп заяви в Белия дом във вторник, че неговата администрация ще вземе решение по предстоящата сделка „съвсем скоро“, като добави, че изпитва „голямо уважение“ към основателя на Oracle Лари Елисън.

още по темата
още от Технологии