нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дания недоволна от Google. Свиква среща с хора от компанията и партии

Getty Images

Дания изрази недоволство към Google, след като технологичният гигант е цензурирал съдържание с агрументи за авторски права.

В началото на август от датската версия на платформата за видео стрийминг YouTube са били премахнати всички музикални клипове на изпълнители от страната след неуспешни преговори за авторски права с организацията за лицензиране на музика Koda, пише „Ройтерс“.

„Огромно предизвикателство за доставката на датска музика е това, че доминираща платформа като YouTube премахва заглавия от платформата си заради конфликт на правата“, коментира министърът на културата Джой Могенсен и добави, че ще организира среща с представители на Google и всички политически партии, на която да се дискутира „ролята му на датския пазар“.

Миналата седмица от компанията временно блокираха приложение в дигиталния си магазин на територията на скандинавската държава, тъй като „съдържало изображения на тютюн, лули и опасни дейности, неподходящи за лица под 13 години“, посочва датският ежедневник Politiken. Забраната бе премахната няколко дена по-късно.

още от Технологии