нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook иска да знае кои са най-добрите ви приятели

Wachiwit / Shutterstock.com

Facebook иска да направи новинарския поток (News Feed) колкото се може по-смислен. Ето защо социалната мрежа ще промени своя алгоритъм, така че да виждате повече публикации от вашите най-близки приятели. За тази цел компанията решава да подходи малко по-различно – като попита директно потребителите кои точно са тези хора, пише Mashable.

Facebook винаги се е опитвала да се „досети“ кои са вашите най-близки приятели на базата на честотата, с която общувате с тях например. Този път обаче компанията директно ще ви зададе този въпрос. Впоследствие ще използва натрупаната информация, за да преработи своя алгоритъм.

„Започнахме проучване сред хората във Facebook, за да установим кои са най-близките им приятели – казват от Facebook в официално изказване. – Ще анализираме резултатите и моделите, които произлизат от тях – например чекиране на едно и също място, тагване по снимки, постоянно реагиране и коментиране на едни и същи постове – и ще ги отразим в алгоритъма.“

Компанията твърди, че тази промяна ще направи публикациите, които виждаме, по-релевантни. Това обаче не означава задължително, че ще виждаме повече постове от приятели.

още от Технологии