Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook ще пусне новинарски раздел наесен

Снимка: I AM NIKOM / Shutterstock.com

Facebook планира стартирането на новинарски раздел, който ще предлага на потребителите на социалната мрежа новини от надеждни медии. 

Компанията вече се е свързала с няколко големи имена в бранша, включително ABC News, Dow Jones, The Washington Post и Bloomberg, и им е предложила близо 3 млн. долара на година за лицензирани цели истории, заглавия и визуализация на статии, съобщава The Wall Street Journal. Въпросното лицзнзионно споразумение ще трае три години и ще предоставя значителна свобода на новинарските медии. Те ще могат да избират как точно ще се изобразява съдържанието им в новинарския раздел на Facebook (например дали потребителите да виждат целия материал директно в социалната мрежа или да предлагат заглавие с линк към техния сайт).

Все още не ясно дали въпросните медии са се съгласили на предложението на Facebook.

Социалната мрежа не сподели подробности по темата, но потвърди пред CNBC, че работи върху новинарски раздел, който ще бъде пуснат наесен. Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг изяви желанието си за нещо подобно още през април, когато изтъкна, че би искал Facebook „да предлага по-качествени новини“.

още от Технологии
21
Четвъртък
Ноември