Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Huawei и Google сядат на масата за преговори

643

Shutterstock

Китайската телекомуникационна корпорация Huawei започва преговори с Google в търсене на начини за сътрудничество след решението на САЩ да включат китайския концерн в черен списък. Това заяви днес на пресконференция в Брюксел вицепрезидентът на Huawei за Европа Ейбрахам Лю, цитиран от ТАСС.

Както и преди продължаваме преговорите с Google, за да разработим с екипа им възможни решения, каза той.

Лю предупреди също така, че "това, което днес се случва на Huawei, утре може да се случи на всяка друга компания".

Припомняме, че вчера американското правителство смекчи някои ограничения, наложени на китайската компания Huawei. Търговското министерство на САЩ създаде временен общ лиценз, с който възстановява възможността на Huawei да поддържа съществуващите мрежи и да предоставя актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията.

Лицензът, който ще е в сила 90 дни, смекчава ограниченията, наложени на Huawei от САЩ за купуване на американски стоки, за да се помогне на съществуващите клиенти.

Временният лиценз за Huawei няма голямо значение за китайската телекомуникационна компания, заяви основателят й Жън Чжънфей. Huawei е била готова да се справи със забраната на САЩ.

"90-дневният лиценз на правителството на САЩ няма голямо значение за Huawei. Компанията е готова да се справи със забраната на САЩ", заяви Жън Чжънфей, цитиран от централната телевизия на Китай.

Основателят на компания отбелязва освен това, че " Huawei може да прави чипове толкова добре, колкото и американските компании, но това не означава, че компанията няма да купува чипове от САЩ.

Huawei обяви, че нейната операционна система за мобилни устройства ще се нарича Hongmeng. Тя е била разработена от самата компания, в случай че ограничителните мерки на САЩ не й позволяват повече да използва операционната система Android, която е собственост на Google.

още по темата
още от Технологии
20
Петък
Септември