нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Huawei лансира нов сгъваем смартфон

Getty Images

Huawei лансира сгъваем смартфон на фона на неизвестното си бъдеще на пазара на мобилни устройства след наложените санкции от страна на САЩ.

Показването на Mate X2 подчертава продължаващото навлизане на Huawei в пространството на смартфоните от висок клас, пише CNBC.

Някои от основните характеристики на модела включват камера с 4 сензора за увеличаване на изображението и дълбочина, процесор Kirin 9000 и авторската операционна система HarmonyOS.

Версията с 256 гигабайта памет ще струва около 2785 долара, а цената скача до близо 3000 за тази с 512 гигабайта.

Huawei продължава да усеща натиска от санкциите, въведени от бившия американски президент Доналд Тръмп. Китайската фирма е доставила 32 млн. смартфона през четвъртото тримесечие на 2020 г., спад с 43% спрямо година по-рано, което я класира на шестото място сред доставчиците на телефони по пазарен дял според Canalys, излизайки от челната петорка за първи път от 6 години.

В края на миналата седмица стана ясно, че Huawei ще развива технологии за животновъдство – сфера, която значително се отдалечава от потребителската електроника.

Достъпът до вносни компоненти от изключително важно значение беше ограничен от САЩ, което силно лимитира възможността на компанията да произвежда смартфони, които работят с 5G мрежи. Очаква се Huawei да сглобява с 60% по-малко телефони през 2021 година.

още от Технологии