Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Huawei против ответни мерки на Китай срещу Apple

121

Shutterstock

Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Жън Чжънфей заяви пред Блумбърг, че ответни мерки на Пекин срещу Apple Inc са малко вероятни и че той ще се противопостави на такова действие на Китай, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На въпрос за призивите в Китай да бъдат взети ответни мерки срещу Apple, директорът каза, че ще "протестира" срещу всякаква такава стъпка, ако тя бъде направена от Пекин.

"Първо, това (китайско отмъщение срещу Apple) няма да се случи и второ, ако се случи, аз ще съм първият, който ще протестира", посочва Жън Чжънфей в интервю за Блумбърг.

"Apple - това е водеща в света в компания, без нея не би имало мобилен интернет. Ако не беше Apple да ни помогне да покажем целия свят, нямаше да видим красотата на обкръжаващия ни свят", коментира директорът на Huawei, цитиран от ТАСС.

Жън Чжънфей нарече американската компания свой учител и казва, че никога не би се съпротивлявал срещу своя учител. Шефът на Хуавей призна, че ограниченията на износа от администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще прекъснат двегодишното лидерство, постигнато от компанията спрямо конкурентите му, но допълни, че компанията или ще увеличи доставките на чипове, или ще намери алтернативи, за да запази преднина при смартфоните и 5G.

още по темата
още от Технологии
21
Събота
Септември