Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Инфографика: Zoom вече струва колкото 7-те най-големи авиокомпании в света

Getty Images

Платформата за видеоконференции Zoom се оказва един от най-печелившите играчи по време на кризата – пазарната капитализация на бранда вече надминава тази на 7-те най-големи компании в авиоиндустрията, която продължава да понася тежки удари от пандемията. Това показва инфографиката на платформата Visual Capitalist.

Източник: Visual Capitalist

Към 15 май капитализацията на Zoom е достигнала 48.8 млрд. долара, а на този фон компанията отчете 623 млн. долара приходи за миналата година. Според анализаторите причините за добрите резултати са лесният за използване интерфейс, потребителското изживяване, както и възможността да се поддържат разговори с до 100 участника. Срещите в платформата са се увеличили до 300 млн. през април 2020 година – с 30 пъти повече спрямо декември 2019-а.

Източник: Visual Capitalist

С възхода на Zoom авиокомпаниите, от своя страна, бележат големи спадове – от края на януари насам приходите на водещите в сектора са намалели с общо 62%. По данни на YCharts пазарната капитализация на Southwest Airlines се е свила наполовина до 14 млрд. долара, тази на Delta до 12.3 млрд. долара, а на United – до близо 6 млрд. долара.

Източник: Visual Capitalist

С връщането към офисите и нормалните работни условия обаче предстои да стане ясно дали Zoom ще успее да запази позициите, които толкова бързо си извоюва. Ключови фактори за това ще бъдат преодоляването на проблемите със сигурността, както и елиминирането на явлението „зуумбомбинг“ – влизане във виртуални стаи от непознати, които обикновено използват език на омразата и показват порнографско съдържание на нищо неподозиращите събеседници.

още от Технологии