Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Instagram с нов бутон. За дарения

115

Guliver / Getty images

Когато правите селфи или записвате видео в Instagram Stories, вие може да добавяте стикери за местоположение, за въпроси и дори GIF с котка, която свири на електрическата китара. Скоро ще можете и да набирате средства за благотворителност. 

Компанията Facebook, притежаваща Instagram, обяви в четвъртък, че Instagram Stories скоро ще има допълнителен стикер за дарение. Това означава, че приятелите, семейството и последователите ви ще имат възможност да дарят на дадена организация директно чрез приложението.

Емили Далтън Смит, директор управление на проекти за социални услуги във Facebook, заяви, че стикерът за дарение може да се използва само в полза на регистрирани организации с нестопанска цел. Това означава, че не бихте могли да събирате пари неправомерно за своя сметка или за някой ваш приятел. Подобно на Facebook, няма да има такса за обработка, а пълната сума на дарението ще се насочва директно към неправителствената организация.

По думите на Смит, новата опция е въведена след постъпила молба от нестопански организации. Добавянето на функцията към Instagram е естествена следваща стъпка за Facebook, събрал повече от 1 милиард долара чрез благотворителния си инструмент от началото на 2015 г. 

Facebook все още не е обявил конкретна дата за пускането на бутона за дарение към Instagram.

още по темата
още от Технологии
20
Понеделник
Май