нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

iPhone XS vs. iPhone X – Какви подобрения предлага новото предложение от Apple?

Guliver/Getty Images

Когато бяха пуснати последните модели iPhone, на събитието в компанията през септември 2018, изпълнителния директор на компанията заяви, че целта на iPhone XS е „да доведе iPhone X до следващото ниво. Няколко месеца след това събитие е ясно, че тези телефони от Apple предлагат нещо повече от просто няколко допълнителни букви към наименованието.

 

Докато iPhone XS запазва външния вид на iPhone X, множество други характеристики са претърпели видими промени. От дисплея до процесора и камерата за снимки и видео, Apple са направили големи и малки настройки, така че сегашните модели iPhone X да се отличават от предходната версия.

 

Какво ново донесе iPhone XS?

 

Формата  може и да остава непроменена спрямо дизайна на iPhone X от 2017, но има някои забележими разлики по новия телефон, особено под капака.

 

Процесорът. Всяка година от калифорнийската компания създават нов процесор за последната версия iPhone. В случая на iPhone XS, става дума за процесора Apple A12 Bionic. Това със сигурност може да се каже, че е най-голямото подобрение при iPhone XS, тъй като по подразбиране води след себе си и останалите промени.

 

Моделът А12 е първият чип от 7 нанометра, който достига до пазара. Чип с намалени размери означава и по-ефективна работа. А12 предлага, разбира се, ускорение на продуктивността в сравнение с предшественика си. Двете високоефективни ядра на А12 са 15 процента по-бързи, изразходвайки в същото време 40% по-малко енергия спрямо А11.

 

Но А12 предлага и други заслужаващи внимание промени. Има 8-ядрен неврален двигател върху А12, който е 9 пъти по-бърз. Той поддържа machine learning  и може да обработва до 5 трилиона операции в секунда.

 

По-бързи модеми. Не само процесорът е подобрен. Новите устройства от iPhone има нов модем, способен да поддържа Gigabit LTE, предлагащ най-бързата LTE връзка от всички произведени iPhone до момента.

 

Камера. Процесорът А12 включва също така и нов процесор за обработка на изображенията (ISP), благодарение на който новия iPhone е още по-добър в заснемането на снимки и видео. Също като iPhone X, iPhone XS има широкоъгълна леща от 12 мегапиксела и 12 МР shooter, а отпред е снабден със 7-мегапикселова камера TrueDepth за селфита.

 

Освен това, размерите на датчика са нараснали от 1,2 до 1,4 микрона при iPhone XS, а самите пиксели са по-дълбоки. Резултатът е подобрена способност за събиране на светлината.

 

Apple твърди още, че датчикът на основната задна камера е по-голям, което би трябвало да помогне на iPhone XS да улавя повече светлина дори и в тъмна среда.

 

Други подобрения на камерата на iPhone XS включват възможността за настройване на дълбочината на дадена част на снимката след нейната направа. Способностите за видео също са подобрени, понеже по-големият датчик спомага за улавянето на по-ясни изображения, даже и при намалена светлина.

 

Face ID. Функцията за сканиране на лице от Apple се завръща в iPhone XS, което е добре, понеже няма сензор за отпечатъка за отключване на телефона или за подсигуряване на мобилните плащания.

още от Технологии