нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-подходящият смартфон за активни хора

В навечерието на 2020 г. пазарът на флагмански смартфони предлага по-добър избор от всякога. В стремежа си да отличат своите устройства, водещите производители са в своеобразна "война на спецификациите" - повече мегапиксели, мегабайти и гигабайти и т.н. Това е чудесно, защото устройствата стават все по-добри в технологично отношение. Потребителите обаче искат да разберат нещо повече от поредица числа и термини. Те искат да знаят как едно устройство може да се впише в техния личен начин на живот, и съответно - коя комбинация от характеристики е най-подходяща за тях.

Какъв ще е резултатът например, ако потърсим смартфон, който е най-доброто решение за активни, работещи и мобилни хора? Това трябва да е модел с водещи характеристики, който е еднакво полезен за работа и забавления, и в допълнение е чудесен спътник при пътуване. На пазара има такъв смартфон, който комфортно изпреварва конкурентите си по "пакет" от качества и това е Samsung Galaxy Note10+.

Моделът, който бе представен за първи път в края на лятото, е първият от флагманската серия Galaxy Note, който се предлага в два варианта на размер - Note10+ с 6,8-инчов 1440p дисплей и Note10 6,3-инчов екран с резолюция 1080p. Това позволява на потребителите да изберат по-подходящия за себе си вариант. И двете устройства разполагат с 256GB вградена памет и microSD слот, като Note10+ има и вариант и с 512GB памет. В следващите редове ще се опитаме да обобщим защо нашият фаворит Samsung Galaxy Note10+ е най-подходящият избор за активни хора.

Производителност

Преди всичко, Note10+ е безспорният връх на флагманската серия Samsung Galaxy Note и това само по себе си говори много. Чипсетът Exynos 9825, в комбинация с процесор Snapdragon 855 и 12GB RAM превръщат новия Note в един от най-бързите модели на пазара.

Разкошен дисплей

Факт е, че Note10+ изглежда чудесно и вероятно би спечелил някой конкурс за красота на смартфони, ако се провеждаха такива. Основна заслуга за това е на великолепния, кристално ясен AMOLED дисплей с HDR10+ сертификат, който на практика заема целия преден панел, с едва забележими рамки. Неговите цветове, контраст и детайл са най-доброто, което може да бъде закупено в тази категория. Всичко това не е шокираща изненада, доколкото Samsung "владеят Силата", когато става дума за мобилни дисплеи. Разбира се, ако гледате много видеа и филми на телефона си, размерът определено ще има значение за вас в лицето на Note10+ с 6,8-инчов дисплей. Накратко – трудно можете да намерите по-добър мобилен дисплей за гледане на видео.

Зареждане и батерия

Можете да разчитате, че Note10+ няма да "угасне" докато сте на път. За това допринасят както батерията с капацитет от 4300mAh, така и бързото зарядно 25W, осигуряващо пълен заряд от нула за около час. Note10+ е съвместим и с впечатляващото 45W зарядно на Samsung, което може да бъде закупено допълнително. Този начин за зареждане изцяло "променя играта". С него батерията може да бъде заредена от 0 до 50% за около 20 минути и над 70% в рамките на половин час. Допълнителна полезна екстра е функцията Wireless PowerShare, чрез която можете безжично да "прелеете" енергия от своя Note на някой друг закъсал Qi-съвместим смартфон или, например, вашия смарт часовник, като просто допрете устройствата гръб в гръб.

Камери

Типично за Samsung, абсолютно всички функции на смартфона са подобрени в сравнение с предходния модел Galaxy Note. Подобрението при камерите обаче изпъква с особена сила, особено на фона на конкурентите. Note10+ притежава пакет от 5 камери, който включва 10-мегапикселова селфи камера, 16-мегапикселова ултраширока, 12-мегапикселов широкоъгълен сензор, 12-мегапикселово телефото, както и пети DepthVision сензор в основната камера, който "хваща" обектите в дълбочина. Ревютата са единодушни, че камерата на Note10+ е в късия списък на най-добрите на пазара. Специализираният сайт DxOMark.com е още по-категоричен, като в неговата класация по фотографско качество Note10+ e един от водещите  смартфони в базата данни на сайта. Note има водещи позиции в повечето режими на заснемане или, в най-лошия случай, има равни резултати с тези на конкурентите.

Видео

Видео възможностите на Note10+ могат да удовлетворят дори хора, които се занимават професионално с това. Моделът включва функции, които правят редовното видеозаснемане по-лесно и по-забавно, независимо дали е за лични нужди или по работа. Камерата може да снима 4K 2160p/60fps видео (2160p/30fps подразбиране). Сред полезните функции е Live focus, която дава възможност за замъгляване на фона и акцентиране върху избрания обект. От своя страна Zoom-In Mic позволява своеобразно звуково фокусиране при заснемането на видео, т.е. да изпъкват звуците само от определен обект, като фоновият шум се заглушава. Това би могло да е особено полезно ако, да речем, снимате концерт или пък уличен музикант. В същото време опцията Super Steady твърде вероятно е най-добрата стабилизация на изображението при заснемане на видео със смартфон.

S Pen

Познатата писалка S Pen е дефинираща характеристика на серията Note и сама по себе си е уникална функционалност на пазара за смартфони. При това от Samsung непрекъснато я допълват и подобряват като възможности. Със S Pen можете не само да си водите записки, които се конвертират от ръкопис в печатен текст, който след това да запишете в Microsoft Word. С писалката можете да управлявате телефона си, да редактирате видео, да скицирате и рисувате. Още по-интересни възможности създава добавената функция за работа с жестове Air actions. Тя превръща S Pen във "вълшебна пръчица", с която с различни жестове можете да управлявате телефона си от разстояние. Представете си, например, как сменяте слайдовете на презентацията си, използвайки S Pen като дистанционно. По същия начин можете да си направите и групово селфи, като задействате камерата от разстояние.

Връзка с PC

Много интересни възможности предлага и сериозно усъвършенстваната нова версия на приложението Samsung DeX. Чрез него можете директно да превърнете вашия Note10+ в пълноценен настолен компютър. За целта трябва да включите смартфона към Mac или Windows PC или просто към монитор със стандартен Type-C кабел. По този начин можете да гледате и управлявате на голям екран всичко на смартфона си, да използвате неговите приложения на работния си компютър и да прехвърляте файлове от едното на другото устройство с ‘drag and drop’. Или пък да използвате два екрана едновременно, като пуснете филм на телевизора и използвате чат на смартфона си. Всъщност, със Samsung DeX можете да представите и презентация директно от вашия Note10+ на монитор, без да ви е нужен лаптоп.

След всичко това можем да добавим само едно: Samsung Galaxy Note10+ не само е сред абсолютния елит на флагманските смартфони, но и предлага комбинация от качества, каквато не може да бъде открита в никое конкурентно устройство на пазара. 

още от Технологии