нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Nintendo пуска ретро конзола от 1980 година

Getty Images

В стратегията си и тази година Nintendo силно залага на носталгията с възраждането на конзолата Game & Watch – сензацията, която преди 40 години постави японската компания на картата на световния бизнес.

Серията от ръчни електронни игри, които се появиха на пазара за първи път през 1980-а, бе спряна от производство през 1991 година, а новата ѝ подобрена версия включва цветен LCD екран, презареждаща се батерия и USB-C вход, предаде CNN. На конзолата ще има три класически видео игри – Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels и Mario версията на Ball. Лансирането ѝ е насрочено за 13 ноември.

Устройството ще може да служи и като аларма, точно като оригинала, а часовникът включва 35 различни скрийнсейвъра на най-популярния франчайз на компанията, Супер Марио, по случай 35-годишнината от неговото създаване. За юбилея се планира и специален пакет от игрите Super Mario 64, Super Mario Galaxy и Super Mario Sunshine за конзолата Switch.

Конзолата Game & Watch е първата, в която е внедрен емблематичният бутон с формата на +. Това не е първото възраждане на стара джаджа, което от Nintendo предприемат – по-рано бяха пуснати в продажба класически варианти на NES и Super Nintendo.

още от Технологии