Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Печалбата на Samsung расте до 6,8 млрд. долара въпреки спад в продажбите

Корейската технологична компания Samsung постигна оперативна печалба от 6,8 млрд. долара в рамките на второто тримесечие на 2020 г., съобщи Ройтерс. Това е с 23% повече в сравнение със същия период на миналата година. Основната причина за увеличението са по-големите продажби на чипове за DRAM памет и една извънредна поръчка за дисплеи, направена от конкурентите им от Apple, съобщават запознати.

Търсенето на чиповете скочи през второто тримесечие, тъй като хората преминаха към дистанционна работа и обучение заради пандемията от коронавирус. Оперативната печалба на подразделението за чипове на Самсунг е скочила с 60% до 4,54 млрд. долара през второто тримесечие, което е две трети от общата печалба.

Приходите на компанията обаче са се понижили с 6% за тримесечието, поради спада в продажбите на смартфони и други готови устройства. Компанията очаква възстановяване на търсенето на смартфони и потребителска електроника в световен мащаб да подкрепи печалбата му през второто полугодие, след като преходът към дистанционна работа, заради коронавируса, подпомогна тримесечните резултати. Samsung посочи, че очаква търсенето на чипове за сървъри да остане стабилно до края на годината, а също така и растеж в търсенето на смартфоните на компанията предвид планираното пускане на нови продукти.

Компанията планира да представи нови модели смартфони, включително Galaxy Note и сгъваем телефон през второто полугодие, както и да увеличи продажбите на моделите среден клас.

още от Технологии