Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Samsung призна за проблем със сензора за пръстови отпечатъци при флагманите си

Снимка: Guliver / Getty images

Южнокорейският конгломерат Samsung препоръча днес на потребителите на няколко негови модели смартфони от висок клас да изтрият всички дигитални отпечатъци, рагистрирани в техния апарат, тъй като заради проблем в системата на разпознаването, телефонът може да бъде отключен от трети лица.

Samsung, цитиран от АФП, съветва потребителите на смартфони Galaxy Note 10, 10+ и Galaxy S10, S10+ и S10 5G, "да изтрият всички съществуващи дигитални пръстови отпечатъци" преди да ги регистрират наново, се посочва в комюникето на компанията, което бе публикувано днес.

Проблемът е свързан с някои защити на силиконовия екран, които нарушават функционирането на скенера за пръстови отпечатъци, допълва Samsung и призовава да не се използват тези защити, докато не бъде пусната програма за отстраняване на дефекта в началото на идната седмица, предава БТА.

Вчера южнокорейският гигант заяви, че в най-скоро време ще пусне коригираща програма, без обаче да уточни причината за този дефект, открит в началото на седмицата от една британка.

Тя има S10 и обясни пред в. "Сън", че нейният смартфон може да бъде отключен от някой друг, използващ само защита на екрана, за да заобиколи разпознаването на пръстовия отпечатък.

още по темата
още от Технологии
20
Понеделник
Януари