Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ще си взема този телевизор!

Снимка: Samsung

Извитите телевизори вече не са нов тренд, но сигурно има достатъчно смислени причини да обмислим такава покупка. "Заслужава ли си?" - първи логичен въпрос в главата на всеки клиент! Действително ли ще получим обещаната по-добра картина?  А и струва ли си разликата в картината цената, която, да кажем, сме готови да платим за такъв телевизор? Изборът е върховното право на клиента. Дотогова ние само ще покажем кои са предимствата и недостатъците на един такъв телевизор. Ще направим и няколко предложения.

 

Аргументи в полза на извитите телевизори

 

1. Подобрява усещането

 

Това е най-силният аргумент в полза на извитите телевизори. Идеята е, че изкривявайки картината леко напред, гледката от екрана, който наблюдаваш, изглежда сякаш се е „разгърнала” повече, отколкото при обичайните телевизори. Така насища с повече визия периферното зрение и по този начин "потапя" по-дълбоко в това, което гледаш.

 

2. Усещането за „дълбочина” е подобрено

 

Една от най-честите реакции на хората, които поглеждат към телевизор с извит екран за първи път, е да кажат, че изглежда като 3D, дори и тогава, когато е само 2D. Това се дължи на факта, че извиването на краищата на картината към зрителя подобрява визуалната перцепция за дълбочина. Samsung подчертава това с прилагането на технология за подобряване на усещането за дълбочина на своите телевизори с извити екрани Samsung Smart TV, които регулират контраста в различните части на картината, за да стимулира дълбочината на зрителното поле.

 

3. Получавате по-широко зрително поле

 

Извивката на краищата на картината към зрителя го кара да възприемаш картината като по-широка, отколкото при обикновените плоски екрани.

 

4. Контрастът е по-добър

 

Извитите екрани фокусират светлината, която идва от екрана по-точно към очите, и така могат да предложат контраст между 1,5х и 1,8х повече, отколкото телевизорите с плосък екран.

 

Аргументи "против"

 

1. Извивката засилва пречупванията на светлината

Знаете, че формата на стъклото може да направи предметите да изглеждаш странно, поради пречупването на светлината. Същото се случва и при един извит телевизор. Всеки предмет в стаята може да блести, особено директните източници на светлина, поставени срещу телевизора. Те ще се отразяват в извития екран с по-широк отпечатък, отколкото при плосък телевизор. Така че, ако си купите извит телевизор, може би ще се наложи да въведете допълнителни елементи за контрол на светлината в стаята.

 

2. Извивката ограничава визуализацията на ъглите

Докато извивката на екрана възпрепятства обичайното намаляване на LCD контраста и на цветовете, неминуемо извитата форма може да повлияе негативно на геометрията на картината, когато гледате телевизора отдолу.

 

Тогава, какъв телевизор с извит екран да си вземем?

 

Ако все още не сте решили дали да си вземете извит телевизор, разгледайте по-долу няколко предложения от гамата Samsung Smart TV - това е производителят, известен с вариативността на телевизорите от този тип, които предлага:

 

Например,  Samsung Smart TV с диагонал от 123 см. и в идеално съотношение цена – качество, със стотици позитивни ревюта от потребители.

 

Можете да изберете и същия вариант на Samsung Smart TV, но с 163 см. в диагонал - подсказваме защо, при извитите телевизори големината е ключова за перфектната картина.

 

Допълнително, имате на разположение и Samsung Smart TV с извит екран, който ви предлага наистина впечатляваща картина.

 

още от Технологии