нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

След раздялата с Huawei: Honor сключи партньорство с водещи прозиводители на чипове

Снимка: Shutterstock

Китайският производител на смартфони от бюджетния клас Honor е подписал партньорство с водещи производители на чипове като Intel и Qualcomm след отделянето му от компанията майка Huawei през миналата година, предаде Ройтерс.

Huawei продаде Honor през ноември на консорциум от 30 дистрибутора в Китай, включително Shenzhen Smart City Technology Development Group Co., Suning.com Co., Сhіnа роѕtаl аnd Теlесоmmunісаtіоnѕ, в опит да спаси компанията от американски санкции.

След като главният изпълнителен директор Джордж Джао представи първия смартфон на компанията след раздялата - View40, от фирмата поясниха, че вече са сключили собствени сделки с някои технологични компании, сред които AMD, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Samsung, SK Hynix и Sony.

„Последните пет месеца бяха изключително трудни, но и полезни за Honor. Усещаме тежестта на очакванията на нашите партньори и клиенти“, коментира Джао.

Във времето, когато бе подразделение на Huawei, Honor се фокусираше върху бюджетния клас, но сега компанията има за цел да пренасочи фокуса си върху средния и високия клас и да спечели пазарен дял зад граница.

„Те искаха да покажат, че са прероден Huawei, така че потребителите повярват, че те ще предлагат същото качество, към което се стреми и Huawei“, коментира Никол Пенг от Canalys

През третото тримесечие на миналата година са били продадени 13,3 млн. смартфона на Honor, което представлява една четвърт от продажби на Huawei, сочат данни на Canalys.

още по темата
още от Технологии