нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп поиска „голям процент“ от приходите по сделката за TikTok

Getty Images

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че американското правителство трябва да получи „голям процент“ от приходите при сключването на споразумение за придобиването на китайската платформа TikTok от Microsoft в САЩ.

Според държавния глава страната е позволила осъществяването на сделката и затова заслужава част от сумата от нея, независимо дали тя ще бъде предоставена от Китай, или от основания от Бил Гейтс американски технологичен гигант, предаде „Ройтерс“.

Вчера Microsoft официално потвърди за преговорите с приложението за видео съдържание, за които първоначално се появи информация миналата седмица. От компанията отбелязват, че ще дадат възможност и на други американски инвеститори да вземат участие с миноритарни дялове.

В неделя Тръмп е дал на мениджмънта срок от 45 дни за постигането на споразумение, а по-рано предупреди, че е склонен да забрани използването на TikTok, която многократно бе определяна като заплаха за националната сигурност на Щатите. Именно това наложи и търсенето на американски собственик.

още от Технологии