Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Twitter скри пост на приближен до Тръмп – и той възхвалявал насилието

Getty Images

Социалната мрежа Twitter скри публикация на приближен до Доналд Тръмп политик, отбелязвайки, че тя „възхвалява насилието“. Републиканецът Матю Гец е член на Камарата на представителите на САЩ и един от най-ревностните защитници на американския президент, предаде Politico.

В своя личен профил той публикува коментар за радикалната група „Антифа“, която по-рано държавният глава заклейми като терористична организация. „След като разглеждаме „Антифа“ като терористи, не можем ли да ги хванем, както тези в Близкия изток“, написа Гец.

 

 

След поставянето на предупредителния знак потребителите вече не могат да харесват или отговарят на поста.

„Това предупреждение е моята значка на честта. „Антифа“ е терористична организация, насърчаваща бунтове, които нараняват американците, нашето правителство трябва да ги издири. Twitter трябва да спре да ги разрешава. Ще продължа да го казвам“, коментира Гец след скриването на текста му.

Миналата седмица той подкрепи подписването на заповед за регулация на социалните мрежи от страна на Доналд Тръмп, на който Twitter сложи икона за дезинформация, а след това скри и негова публикация, също „възхваляваща насилието“.

още от Технологии