нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Twitter също пусна функция с изчезващи съобщения

Guliver/Getty Images

Twitter пусна новата си функция Флийтс (Fleets), подобна на предложенията на Instagram и Snapchat, с които хората могат да споделят съобщения, изчезващи след 24 часа, съобщиха информационни сайтове.
Флийтс (събирателно от fleeting moments) има за цел да позволи на потребителите да се чувстват по-спокойни в платформата, без да трябва да се притесняват за препредаването на туитовете им и за харесванията им, посочва компанията
Хората могат да изберат да публикуват текст, реакции на туитове, снимки или видео. Имат възможност да си сложат фон и да изберат шрифт.
В ход са планове за прибавяне на стикери и предаване на живо.
Технологичният гигант обяви за първи път, че изпробва тази функция през март в Бразилия, а след това и в Италия, Индия и Южна Корея.
Шефовете на Twitter признават, че форматът може да звучи познато, имайки предвид Snapchat , който пръв вкара изчезващите съобщения, и Instagram, който го последва с функцията си Сторис (Stories). Освен това компанията обяви, че скоро започва тестването на нова аудио функция, подобна на популярния стартъп Clubhouse, който бързо привлече вниманието на венчър инвеститорите.  Форматът ще се нарича Spaces и ще позволи на потребителите да влизат във виртуални стаи, където могат да се включат в реално време в аудио разговори с други потребители.

още от Технологии