нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ученици показват над 60 иновативни технологични разработки на TUES Fest

Система, която показва на шофьорите възможните паркоместа в центъра на големите градове, автономна система за доставка на пратки с дронове, програмируем мозъчен компютърен интерфейс, предназначен за изпълнение на задачи като откриване на движение на ръцете и насочено мислене са само част от над 60 иновативни технологични разработки, които ще бъдат представени по време на четвъртото издание на TUES Fest. Ученическият фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи ще се проведе онлайн, на  24 и 25. Домакинът - технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София ще отвори виртуално вратите си за ученици, студенти, родители, ИТ професионалисти, представители на компании, обществени организации и институции не само за виртуалното изложение, а и за серия онлайн дискусии с участието на свои възпитаници и преподаватели, завършили училището.

Събитието ще бъде излъчвано и двата дни на живо в YouTube канала на училището - ТУЕС към ТУ-София, а програмата е наситена и разнообразна като ще се редуват дискусии и презентации на проекти, съобщават организаторите. И двата фестивални дни стартират в 10.00 и продължават до 17.00.

Технологичните проекти, които ще бъдат представяни по време на ТУЕС Фест са дело на възпитаниците на училището. Всички посетители ще могат да гласуват в уебсайта на събитието за разработката, която ги е впечатлила най-много. Най-добрите проекти ще бъдат наградени на церемония, която стартира на 25 април от 17.30 ч. като сред тях ще бъдат фаворитът, събрал най-много гласове от публиката, най-добрите разработки от трите категории - компютърни мрежи, софтуер, вградени микрокомпютърни системи и роботика; продуктът, който най-силно е впечатлил медийните партньори на събитието, както и любимите разработки на спонсорите на фестивала.

ТУЕС Фест се организира от екип доброволци от 11-ти клас с подкрепата на ръководството на училището и Асоциацията на завършилите ТУЕС.

Списание "Мениджър" е сред медийните партньори на събитието. 

Подробна информация за ТУЕС Фест 2020 ще намерите в сайта на събитието, във Фейсбук и Инстаграм.

още от Технологии