Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

В Лас Вегас започна голямото изложение за потребителска електроника CES

130

Снимка: Guliver/ Getty Images

Най-голямото международно изложение за потребителска електроника Consumer Electronics Show (CES) стартира днес в Лас Вегас и ще продължи до 11 януари. На събитието традиционно най-големите технологични компании в света представят иновативните си продукти, с които се надяват да променят ежедневнието на хората. Показвани са и проекти на по-малко известни фирми и предприемачи. 

Очаква се да присъстват 180 000 участници, посочва американското издание Inc.com, което е една от медиите с изпратен репортер на мястото. Сред лекторите и представителите на големи технологични играчи от сцената ще бъдат шефове на Comcast, Amazon, Uber, Dell. Има общо около 4500 компании участници в изложението.

Експертите посочват, че вероятно през 2019 г. няма да има много големи иновативни продукти, които да смаят публиката, а по-скоро ще има подобрения на вече съществуващите категории продукти, които хората по света използват - например в областта на телевизорите, компютрите и др. 

1100 ще бъдат говорителите от сцената, само представители на бизнеса. Заради настоящия блокаж на работата на американското правителство няма да има представители на държавата. Най-малко десет лица на правителствени агенции, сред които Федералната комисия за комуникации, Агенцията за защита на околната среда и Федералната търговска комисия, са отменили участието си. 

още от Технологии
22
Понеделник
Април