нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

WhatsApp спира съобщенията на всеки, отказал новите правила

Shutterstock

Потребителите на WhatsApp, които не приемат актуализираните условия на платформата до 15 май, няма да могат да получават или изпращат съобщения.

Техните акаунти ще бъдат посочвани като „неактивни“, а когато е поставен такъв етикет, могат да бъдат изтрити след 120 дни, предаде „Би Би Си“.

Обажданията и известията ще продължат да функционират „за кратко“, но TechCrunch съобщи, че вероятно става дума само за „няколко седмици“.

За актуализацията в условията стана ясно през януари, а събитието предизвика широк обществен отзвук, след като мнозина сметнаха, че информацията им от WhatsApp ще бъде споделена с компанията майка Facebook.

Това доведе до отлагане на промените с няколко месеца, но милиони се втурнаха в търсене на алтернативни платформи като Signal и Telegram например.

Според данни на фирмата за анализи App Annie притежаваната от Facebook комуникационна услуга е паднала с 15 позиции надолу в класацията на най-изтегляните приложения във Великобритания до 23-тото място. Междувременно Signal, която не влизаше дори сред първите 1000 най-изтегляни мобилни апликации в страната към 6 януари, само три дена по-късно беше на челната позиция.

още от Технологии