Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Xperia XZ1 Compact – малък, но мощен

100

Смартфонът на Xperia XZ1 Compact от Sony дава ново измерение на категорията компактни смартфони. Той е малък, но мощен и предлага всички последни иновации на компанията, включително камерата Motion Eye, която позволява видеозаснемане на супер бавен каданс, впечатляващата иновация 3D Creator, с която можете да сканирате в три измерения всеки обект, към който насочите апарата, както и предна камера със супер широк ъгъл.

Xperia XZ1 Compact е с първокласна металическа текстура и издръжлива конструкция против усукване и огъване. С твърда външна част и здраво стъкло Corning® Gorilla® 5 лесно може да се справи с неочаквани удари. Освен това е перфектен за динамичното ежедневие – с IP65/IP68 за водоустойчивост и метална антена отгоре и отдолу за по-добра свързаност.

Xperia XZ1 Compact е с 4.6" дисплей, който е с HD резолюция –

това е основната разлика спрямо 5.2-инчовия Full HD HDR екран на по-големия флагман Xperia XZ1. Оттук насетне обаче разликите стават все по-малко. XZ1 Compact работи с 8-ядрения процесор Snapdragon 835 и подобно на XZ1 разполага с 4 гигабайта оперативна памет. Вградената му е 32 (неговият по-голям събрат е с два пъти повече).

Компактният модел може да се похвали и с уникалното творческо решение 3D Creator,което се среща за първи път в мобилен апарат. С него имате възможност да създавате висококачествени 3D макети на човешка глава, храна и други обекти. При това само за 1 минута. Готовите изображения могат да се споделят като 3D стикери през messenger приложения или да се качват в 3D общности като Sketchfab; могат да оживеят, като се използват за създаване на аватар, приложения на трети страни или като live wallpaper, дори да бъдат отпечатани на 3D принтер.

Двата апарата споделят и една и съща основна камера – 19-мегапикселова Motion Eye с възможност за 960 к/с видеозапис на супер забавен каданс + новите екстри Predictive Capture (предикативно заснемане) и Autofocus burst, който интелигентно следва субекта в кадъра, настройвайки фокуса така, че да гарантира ясни екшън снимки. 5-осевата стабилизация SteadyShot пък гарантира гладки видео клипове, дори когато сте в движение, като компенсира движенията при разклащане на предната и задната камера.

Различно тук е, че предната камера на Compact-a е с 8 МР резолюция, но пък предлага възможност и за широкообхватно селфи (120 градуса). Автопортретите могат да се правят и в стандартен 80-градусов режим, като апаратът предлага и селфи светкавица.

Прави особено добро впечатление, че батерията

при XZ1 Compact е същата, като тази при XZ1 - с капацитет 2700 mAh. Това означава, че този малък телефон издържа доста време далеч от зарядното. Когато ви се налага да го използвате твърде много пък, функцията Smart Stamina изчислява и оптимизира оставащия живот на батерията.

В допълнение, технологиите за зареждане Battery Care (Battery Care зарежда телефона до 90%, изчаква и след това го зарежда до 100%, точно преди обичайното време за събуждане на потребителя) и Qnovo Adaptive Charging спомагат за удължаване цялостния живот на батерията на смартфона.

Xperia XZ1 Compact се предлага в четири цвята (черно, бяло и сребристо, небесносиньо, розово по здрач). Апаратът вече е наличен в търговската мрежа.

 

още от Технологии
11
Вторник
Декември