Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Здравейте, искам да платя с часовник!

Лица на кампанията за въвеждането на иновацията в разплащанията са посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.

Ново решение за безконтактно плащане направи премиерата си днес в България. С него, дори и да сте забравили някъде портфейла си (където вероятно си стои и кредитната ви карта) няма проблем да изгубите парите си или пък да се наложи да си тръгнете с празни ръце от касата в магазина.

Плащане с часовник е иновацията, която започва да навлиза у нас с устройството Garmin Pay. Проектът за България се осъществява в партньорство между Fibank (Първа инвестиционна банка), Mastercard и Garmin - компанията, позната ни най-вече от близкото минало с устройствата си за джипиес навигация, успешно надгражда в последно време портфолиото си и със смарт часовници. Та, независимо дали вече имате смарт часовник на Garmin или пък планирате такава придобивка, оттук нататък трябва да знаете, че ще Garmin Pay клиентите на Fibank ще могат да дигитализират своята карта Mastercard не само в смартфона, но и в часовника си Garmin. Благодарение на новата услуга те ще могат да плащат на всички безконтактни ПОС терминали, както и да извършват операции на безконтактни банкомати. Услугата е насочена към хората с активен начин на живот, спортисти и всички онези, които искат да разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време – без да е необходимо да носят чанта, портфейл, карта, дори смартфон.

Плащането с Garmin Pay е бързо, лесно и сигурно, като сигурността на клиентските данни е гарантирана чрез най-модерната технология MDES – Mastercard Digital Enablement Service. За разплащания с Garmin Pay e необходим смарт часовник Garmin, поддържащ Garmin Pay функционалност, и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Първа инвестиционна банка. Регистрацията на картата се осъществява чрез мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Използването на виртуалния портфейл става с едно движение чрез докосване на часовника до устройство за плащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат). Лица на кампанията са посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.

Garmin Pay е логично продължение на дългогодишното успешно партньорство между Fibank и технологичната компания Mastercard. Още през 2010 г. двете компании първи представиха на българския пазар технологията за безконтактни плащания PayPass, а през 2016 г. лансираха и първата дигитална карта в България. Сега и Garmin се присъединяват в партньорството, за да направят потребителското изживяване още по-пълноценно.

още от Технологии