Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ангелкова свика спешна среща заради фалита на "АСТРАЛ Холидейз", над 250 клиенти засегнати по първи оценки

Общо 251 човека са изцяло или частично засегнати от обявеното днес изпадане в несъстоятелност на един от най-големите туроператори у нас и партньор на "Томас Кук" - "АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл". Това стана ясно на извънреден брифинг в Министерството на туризма, който бе насрочен след спешна среща на министъра на туризма  Николина Ангелкова, изпълнителният директор на българския туроператор Христо Гълбачев и главният изпълнителен директор на "Уника" Николай Генчев. „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД има валидна застраховка със застрахователната компания „Уника“ АД. Лимитът на полицата е 700 хил. лв. и е за срок до 14.11.2019 година, се посочва в съобщение на Министерството на туризма. Към момента няма блокирани в чужбина български туристи заради фалита, стана ясно още на брифинга.

51 от тези 251 клиенти са в момента в чужбина по програми на "Астрал холидейз". Всички разходи за техните почивки са вече платени от компанията и те няма за какво да се безспокоят, увериха и Ангелкова и Гълбачев.

Клиентите, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, уверяват от "АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл". Колкото до клиентите, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания на българския туроператор, но той съответно не е придвижил плащанията  към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон.

още по темата
още от Туризъм
26
Сряда
Февруари