Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Европейците ще направят около 400 млн. пътувания през късното лято

Снимка: Shutterstock

Европейците ще направят около 400 млн. пътувания и ще похарчат около 200 млрд. евро през късното лято и от нас зависи дали ще можем да се включим в част от този туристически сезон. С това, което предлага Ананиев, само по един административен и забранителен път да вкара българските туристи по нашето Черноморие, каузата е обречена на неуспех. Това коментира пред БНР евродепутатът Петър Витанов. 

По думтие му препоръките на Европейската комисия нямат правно обвързващ характер, но с тях се въвеждат принципи за безопасно възстановяване на туристическата услуга.

Според него в България всичко се прави половинчато. „Очаквам в общ европейски план по-координирано и по-бързо взимане на решение и по-бързо отпадане на част от рестриктивните мерки, свързани със свободата на придвижване“.

„Ако се забавим с предложенията за многогодишна финансова рамка, част от европейските програми ще останат без финансиране... В процес на получаване сме на около 3 млрд. евро. Една част от тях са от неусвоени средства, но може да бъдат използвани за възстановяване на здравните и социалните системи на страните членки, което беше глътка въздух, особено в началото на Covid-кризата“, допълни той.

още по темата
още от Туризъм