нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

И за зимния сезон ще се разчита на вътрешния туризъм

Снимка: Getty Images

Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да могат да се справят с икономическата криза. Това заяви в ефира на БНТ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и отчете, че над 30 000 работни места са запазени по мярката 80/20.  

"Не можем да говорим за добър сезон, но ще имаме сезон. Отново ще залагаме на вътрешния туризъм. За първите 8 месеца на годината над 2,7 милиона българи са посетили нашите курорти. Отново ще залагаме на българите, както и на балканските страни", увери министърът на туризма. В момента Николова прави проверки в зимните курорти преди началото на зимния сезон относно спазването на противоепидемичните мерки.  

"От неделя вече съм на терен в зимните курорти. Бях в Боровец и в Банско. С моя заповед бяха утвърдени указания, които са задължителни за всички места за хранене и развлечения. Противоепидемичните мерки са задължителни както за хотелите, така и за лифтовете и съоръженията. Единните правила са въведени на публично и достъпно място, обезпечени са местата за хранене с необходимата дистанция", уточни Николова.  

По думите ѝ понятието турист се е променило. "Хората вече имат други изисквания", уточни тя и добави, че е възможно да се направи компромис за вечерния час на ресторантите за празниците.

"Дисциплината и отговорността са от изключителна важност. Следим постоянно ситуацията", увери Николова.

още от Туризъм