Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Инфлуенсъри помагат на Саудитска Арабия да привлече повече туристи

Снимка: Shutterstock

Саудитска Арабия ангажира т.н. „инфлуенсъри“ в Instagram, които да привличат туристически поток към кралството, пише "Пари Мач".

За първи път туристите ще могат да посещават Саудитска Арабия без виза, а чужденките вече няма да трябва да носят забрадка или абая, дългата, свободно падаща роба, типична за Персийския залив, според последните социални реформи в кралството.

Реформите, обявени малко преди годишнината от убийството на журналиста Джамал Хашоги, ще бъдат възприети от мнозина като опит за отвличане на вниманието от възпоменателни акции, планирани по целия свят. Те обаче предвиждат и най-драматичното обвързване с външния свят, на кралство, все пак, най-известно с дълбокия си консерватизъм и недоверието си към чужденците.

Развитието на туристическата индустрия на Саудитска Арабия е цел на известния с противоречивото си поведение престолонаследник Мохамед бин Салман. Длъжностните лица се надяват до 2030 г. броят на посетителите в кралството да нарасне до 100 милиона годишно. Допълнително, към четири милиона бизнес визи, всяка година се издават до 12 милиона поклоннически визи.

Саудитските власти се подготвят с енергия за тази новина. Те поканиха редица журналисти и инфлуенсъри от социални медии да посетят кралството на изцяло платени от него турове, за да им покажат някои от забележителностите, които евентуално могат да бъдат включени в туристически маршрути, когато се построят хотели. Планът на правителството предвижда нужда от половин милион нови хотелски стаи.

още от Туризъм