Затвори

Круизите на Norwegian вече са PREMIUM ALL-INCLUSIVE

Бурното развитие на круизната индустрия в последното десетилетие поднася новини и приятни изненади почти всеки месец. Нови кораби, малки, големи и хипергиганти влизат в експлоатация, нови дестинации придобиват популярност, нови технологии намират широко приложение на борда на круизните лайнери. Новини, разбира се, има и в областта на самите продукти, предлагани от круизните компании.

Наскоро, една от най-иновативните круизни компании - Norwegian Cruise Line обяви нов, специално разработен за европеския пазар продукт - PREMIUM ALL INCLUSIVE круизи.

В тази индустрия спонтанните решения са рядкост, а мениджърските екипи на Norwegian са доказали през годините, че умеят да мислят иновативно и ефективно. Наистина, нововъведението е рисково, защото пасажерите получават много повече от обичайното срещу съвсем незначително увеличение на цените.

По принцип, цената на един круиз включва настаняване в каюта от избраната категория, хранене пълен пансион в основните ресторанти и бюфет, дневни и вечерни забавления, ползване на басейни, фитнес и други спортни съоръжения. Допълнително, за да се закупи билет за круиз, се заплащат пристанищни и други видове такси. Круизното пътешествие обаче е свързано и с множество разходи, които се правят по време на самото пътуване и  не бива да се подценяват. Такива са например разходите за алкохолни и безалкохолни напитки, интернет, брегови екскурзии, бакшиши за обслужващия персонал и др.

Дори за опитния круизен пътешественик понякога е трудно да предвиди дали планираният бюджет ще е достатъчен за желаното пътуване.

По време на отпуск, в хубава обстановка и с приятели, човек е склонен да се поотпусне и да развърже кесията – бира, вино, следобедни коктейли, уиски... Въпреки че, цените на напитките на борда са съвсем разумни, за 7-дневен круиз сметката може да набъбне значително само по тази линия. По-предвидливите любители на питиетата купуват предлаганите от компаниите пакети напитки и така, за определена сума, получават безлимитна консумация и спестяват заплащането на такса обслужване – 15 - 18% върху цената на всяка поръчана напитка. Стойността на един такъв пакет за 7-дневен круиз може да варира от 180 до 360 евро на човек за круизни продукти от сходен на Norwegian клас, каквито например са продуктите на Royal Caribbean, MSC Cruises, Costa и др. Тези пакети обаче рядко включват бутилираната вода, която се доставя в каютите, а цената на една бутилка е от порядъка на 4-5 долара/евро за литър.

Всички круизни компании начисляват в бордните сметки на пасажерите бакшиши за камериерите и сервитьорите. Това е добро решение, което спестява на гостите неудобството да определят всеки път дали и какъв бакшиш да оставят. На днeвна база, компаниите начисляват на всеки пасажер между 10 и 15 евро. Така за 7-дневен круиз сумата по това перо може да надмине 100 евро.

Конкуренцията между круизните компании поддържа един задоволителен за всички баланс между цена и качество на продукта. Никой вече не намалява цените, защото спад в цените би означавал неизбежно влошаване на качеството, а в круизната индустрия компромисът с качеството е опасна игра с огъня. Въпреки ясно очерталата се вече тенденция на повишен интерес към круизите в глобален мащаб, борбата за привличане на клиенти между брандовете продължава.

Norwegian избраха печелившата тактика - малко завишение на цената срещу повече потребление, удобства и безгрижие!

Какво още включва офертата на PREMIUM ALL-INCLUSIVE круиза:

За възрастните: селекция от премиум алкохолни напитки на стойност до 15 щатски долара на чаша, наливна или бутилирана бира, вино на чаши, коктейли, безалкохолна бира и безалкохолни напитки във всички барове, зали и ресторанти. Таксата за обслужване - 18% при поръчка на напитки, вече също е включена в цената.

За децата и младежите: безлимитна консумация на безалкохолни напитки и вода.

Разнообразни видове кафе с марката Lavazza, сервирани във всички ресторанти по време на хранене също са включени. Ежедневно, всеки гост получава еднолитрова бутилка вода в каютата и то, безплатно. Бакшишите вече няма да се заплащат допълнително, пристанищните такси също са включени в цената.

По такъв начин бюджетът за круиза може да бъде напълно определен предварително, още в момента на резервацията на пътуването. Това е едно наистина съществено улеснение за гостите, което е добре да се има предвид при избора на круиз.

И това не е всичко, гостите, настанени в луксозни апартаменти, се радват на екстри като безплатни резервации за специализирани ресторанти, интернет пакет и борден кредит.

Информация за маршрутите и актуални цени за круизи на Norwegian Cruise Line може да се получи от уеб сайта на круизна агенция CONTITRANS-M.COM. Телефон за допълнителна информация и резервации: 0700 10 575.
 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

На днешната дата
Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66922
0.599082
CNY
10
2.50928
3.98521
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23286
0.447856
RUB
100
2.74056
36.4889
USD
1
1.58894
0.62935