нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Над 70% спад на полетите отчитат летищата във Варна и Бургас

Летищата във Варна и Бургас отчитат общ спад на полетите от над 70% до края на юли.

Летищата във Варна и Бургас отчитат общ спад на полетите от началото на годината до края на юли със 73% в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщиха пресцентъра на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, компанията концесионер на двата аеропорта.

На летище "Варна" броят на пътниците обслужени през май е повече от 12 000. През юни пътниците надхвърлят 31 000, а през юли – са вече 103 000.

На летище "Бургас" са през май са обслужени 1500 пътници, техният брой нараства до над 6200 през юни и над 121 000 през миналия месец.

"Предвид променящите се нива на заболеваемост в страната и рестрикциите от различните държави при пътувания от/до България e изключително е трудно да се направят точни прогнози, дори и за текущия месец, защото ситуацията е изключително динамична. Очаква се тенденцията от месец юли да се запази, с възможно минимално подобрение на спада на трафика предвид новостартиралите 9 нови целогодишни дестинации на "Wizz Air" на летище "Варна", е коментирал директорът на варненското летище Димитър Костадинов, цитиран от пресцентъра на компанията.

В началото на сезона правителството въведе субсидия в размер от 35 евро на пасажер за полети с туристическа цел, които имат поне 100 души. По мярката са предвидени 55 млн. лв., което означава, че ще бъде подкрепено пътуването на близо 800 000 туристи.

още от Туризъм