Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Летище София обслужило над половин милион пътници през март

100

Снимка: Мениджър Нюз

През третия месец на 2018 г. Летище София е обслужило 556 088 пътници, което е увеличение от 7,8 на сто спрямо същия месец на миналата година. Общо 67 на сто от пътническия трафик е преминал през Терминал 2, а останалите 37 на сто - през Терминал 1, съобщиха от Летище София.

Пътническият поток по международни редовни линии е нараснал с 5,2 на сто. Сред причините за това са както новооткритите дестинации, така и увеличените полетни честоти по редица маршрути от начало на лятното разписание, от 25 март т.г..

През последната седмица на март бяха открити нови линии до Любляна, Ница и Пафос и бяха увеличени полетните честоти до Атина, Доха, Лисабон, Малага и Франкфурт.

След навлизането на втори превозвач по линията София - Варна от края на март 2017 г. се наблюдава постоянен ръст на пътуващите по вътрешни линии. През изминалия месец има увеличение с 62 на сто на пътниците: 24 хил. през март 2018 г. спрямо близо 15 хил. през същия месец на 2017 г.

С 47 на сто са се увеличили и пътуващите с международни чартърни полети. През изминалия месец най-атрактивни са били пътуванията до Кайро и Хургада в Египет, както и до израелския град Тел Авив.

През март т. г. от Летище София са излетели и кацнали 4 781 самолети, което е увеличение от 2,5 на сто спрямо същия месец на 2017 г.

За третия месец на годината са обработени общо 1 890 тона товарни и пощенски пратки, което е ръст от 8,5 на сто, информират от Летище София.

още от Туризъм