Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Над 9 000 000 чуждестранни туристи са посетили България за 2018 г.

97

Снимка: Shutterstock

Повече от 9 000 000 се очаква да достигнат чуждестранните туристи, посетили България през 2018 г. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че над 8 000 000 са туристите за изминалите 10 месеца от тази година, което е ръст от 6%, а до края на 2018 г.

Министър Ангелкова съобщи, че приходите от международен туризъм са над 4 млрд. евро и ще се увеличат до края на годината. По думите й, Българското европредседателство е допринесло за разпознаваемостта на страната ни. Тя добави, че предизвикателствата пред, които е изправен секторът, са много, но за следващата година са заложени редица проекти за подобряване на предлаганите услуги.

„Предстоят ни промени в закона за туризма. Отделно от това изключително важно за летният ни туризъм е управлението на морските плажове. Надявам се и там да срещнем подкрепата и разбирането на народните представители, за да може Министерството на туризма да върши своята работа. Продължаваме да работим в посока изпълняване на приоритетите заложени в нашата управленска програма и да работим за това да продължим да намаляваме административната тежест за гражданите и за бизнеса. Разбира се, ще продължим да изпълняваме завишеният контрол, за да може да гарантираме, че исканията на закона се спазват. Също така много голямо предизвикателство за нас е, че на фона на предложенията, които отправят отделните държави към туристите ние трябва да запазим устойчивостта на нашите дестинации“, обясни българският министър на Туризма.

Николина Ангелкова каза, че продължава работата по общия балкански проект, в който участват 11 държави. А Програма „Дунав“ дава изключителната възможност да бъдат реализирани инициативи и по нея, за да се подобряват взаимоотношения, туризмът и културата в тази приоритетна област.
 

още от Туризъм
16
Неделя
Юни