Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Ню Йорк Таймс" постави Пловдив сред най-атрактивните места за посещение през 2019 г.

2454

Снимка: Dennis van de Water, Shutterstock

Европейската столица на културата Пловдив бе включена в тазгодишния туристически списък на "Ню Йорк Таймс" с 52-те най-интересни за посещение места в света.

Класацията се излъчва всяка година и отразява дестинациите, които обещават да са най-атрактивни за туристите на всички континенти. През 2019 г. списъкът на NYT отново включва много различни точки по света. Започва с Пуерто Рико и продължава с Хампи в Индия, Санта Барбара в Калифорния, Панама, Мюнхен в Германия, Ейлат в Израел, островите на префектура Окаяма в Япония, Олбор в Дания, Азорските острови на Португалия, ледените пещери на Онтарио в Канада, Задар в Хърватия, Уилямсбърг във Вирджиния, Лас Вегас, Салвадор в Бразилия, Пулия в Италия и много други. Пловдив е включен на 48 място. 

"Пловдив е град, готов да бъде в центъра на вниманието", посочва в материала си "Ню Йорк Таймс".

"Със своя колоритен, павиран исторически център, добре запазени римски руини и оживена арт сцена, вторият по големина град в България е изненадващо пренебрегван от туристите, които предпочитат странния, постсъветски чар на столицата на страната - София. Но като европейска столица на културата през 2019 г. този европейски скъпоценен камък е готов да блесне", пише изданието.

"Организаторите са планирали над 500 събития в града и региона, включително концерти, театрални представления на открито и панаири на улични ястия. Сгушен в сърцето на Централна България и построен върху седем хълма, Пловдив разполага с артистичен квартал Капана, чиито криволичещи улици са облицовани с галерии и стилни кафенета, както и красиво реставриран римски амфитеатър, който е домакин на летни оперни представления под звездите. Местоположението на града в подножието на Родопите - с техните зашеметяващи гледки към върховете и дълбоките клисури - го превръщат в отлична отправна точка за еднодневни екскурзии", продължава то.

През миналата година "Ню Йорк Таймс" за първи път изпрати пътешественик - Джада Юан, да посети всичките 52 дестинации от списъка му. "Тази година решихме да го направим отново", посочват авторите. Те още веднъж са получили кандидатури за тази работа от целия свят. Оценявали са ги седмици наред, след което са избрани няколко финалисти. От тях пък е избран Себастиан Модак - един от финалистите от миналата година, журналист с впечатляващ опит. Само няколко седмици преди да замине за първата си дестинация от списъка с 52 места - Пуерто Рико, редакцията публикува онлайн интервю с него. 

Ето и целия списък с 52 места за посещение през 2019 г. на "Ню Йорк Таймс". 

още по темата
още от Туризъм
16
Неделя
Юни