Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

По-малко нарушения по Черноморието този сезон

100

Снимка: Shutterstock

Продължаваме да откриваме нарушения, макар че като процент те са по-малко от миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите ѝ туристите и потребителите все повече се запознават с правата, които имат по закон.

„Най-фрапантните и интереси случаи, които имахме по Северното Черноморие, са свързани с два хотела - в Златни пясъци и в село Топола. Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, но не отговаря на тази категория. Липсват 3 от основните помещения, които се изискват - лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, но не функционират. Липсват и сифони в банята, което е много странно предвид изискванията за разрешение за строеж. Незабавно стартирахме процедурата за понижаване на категорията“, каза министърът на туризма пред Нова телевизия.

 "До момента проверките на плажовете, за които имаме сигнали, показват, че процентните разпределения на свободна и платена зона се спазват", допълни Ангелкова.

По думите ѝ основните сигнали, които изпращат туристите са свързани с това, че според тях свободната зона не отговаря на платената.

"Поради тази причина непрекъснато осъществяваме мониторинг, който ни показва точно процентното разпределение на свободна и платена зона, което трябва да бъде 50% на 50%“, уточни Николина Ангелкова. „Нямаме изисквания към концесионера това да бъде на определени места на плажа. Той определя къде да бъдат двете зони. На Златни пясъци свободната зона е 52%, а 48% е платената. Несебър е другият плаж, за който имаме доста сигнали. Там също процентното изискване е спазено“, посочи министърът.

още от Туризъм
26
Петък
Април