нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

При случай на коронавирус хотелите в Турция няма да затварят

Всички служители на хотелите са преминали програма за подготовка, която е разработена в съответствие със сертификата за здравословен туризъм. Освен това тяхното здраве ще бъде проверявано редовно. Снимка: slava296 / Shutterstock

От Федерацията на хотелиерите в Турция заявиха, че хотелите в страната, в които има случаи на COVID-19, няма да бъдат затваряни.

При поява на заразен почиващ служителите ще действат съгласно инструкциите на Министерството на културата и туризма на Турция. В хотелите са предвидени специални изолирани стаи, затова няма да се налага те да бъдат затваряни изцяло.

Независимо от увеличените разходи, породени от битката с коронавируса, Федерацията на хотелиерите не очаква турските хотелиери да вдигнат цените на услугите си през 2020-а.

Припомняме ви, че в началото на май Министерството на културата и туризма на Турция съобщи, че е стартирала програма за сертифициране на здравословния туризъм, която влиза в сила от началото на туристическия сезон през 2020 г. Тя предвижда въвеждане на засилени мерки за пътниците по летищата, на които ще бъдат раздавани защитни маски, ще им се мери температурата, а на територията на терминалите ще бъдат монтирани кабини за дезинфекция.

още от Туризъм