нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Пътуванията никога вече няма да бъдат същите. Ще следват копнежите на хората

Снимка: Shutterstock

Пътуванията ще се променят завинаги заради пандемията от коронавирус, тъй като хората ще се насочат към хиляди по-малки градове и ще посвещават повече време на посещения при приятели и роднини. Такива са очакванията на Брайън Чески, главният изпълнителен директор на платформата Airbnb, предаде Ройтерс.

Традиционният туризъм и посещенията на забележителности във водещи световни дестинации ще се свият значително, тъй като пътуващите ще предпочитат повече да шофират до по-малки общности и ще летят по-малко за бизнес срещи, смята още той.

Хората копнеят за това, което им е отказано. Те не копнеят да видят Таймс скуеър, а да видят приятелите и семейството си, които не са виждали отдавна, посочва Чески.

Еърбиенби бе силно засегната от пандемията от коронавирус в началото на 2020 година и бизнесът й се срина с 80 процента за малко повече от осем седмици, припомня БТА.

 Със смекчаването на ограниченията обаче повече пътуващи вече предпочитат да резервират отделни жилища, отколкото хотелски стаи. Това помогна на Еърбиенби да отчете неочаквана печалба през третото тримесечие. Компанията спечели и от засиления интерес към наемане на домове извън големите градове.

Компанията пусна акциите си на борсата през декември при свръхуспешно първично публично предлагане, при което ценните й книжа увеличиха цената си над два пъти.

още от Туризъм