Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ryanair отмени 20 полета заради стачка на пилотите в Ирландия

100

Снимка: Guliver / Getty Images

Нискотарифният авиопревозвач Ryanair отмени днес 20 полета между Дъблин и летища във Великобритания заради четвъртата еднодневна стачка на пилотите, базирани в Ирландия, съобщи в. "Индипендънт".

Пилотите водят продължителен спор с ръководството на компанията за условията на труд.

Близо 3500 пътници са били уведомени, че полетите им са отменени и им е предложен избор между пълно възстановяване на цената на билетите и алтернативни полети. Мащабни стачни действия са планирани и за идния петък, 10 август, който е сред най-натоварените дни на лятото, предава БТА.

Компанията съобщи, че досега е уведомена за стачни намерения на пилотите в Белгия и Швеция, като е възможно към тях да се присъединят и колегите им от Германия и Холандия.

Пилотите в Ирландия снощи също обявиха, че ще се включат в протестите на 10 август.

Авиопревозвачът помоли синдикатите да дават поне едноседмично предупреждение за стачните действия, за да може да уведоми клиентите си и да им предложи алтернативни полети или възстановяване на сумите.

Намирането на алтернативни полети обаче може да се окаже сложно, тъй като самолетите на Ryanair са по-пълни от всякога това лято, отбелязва "Индипендънт". Натовареността е 97 процента, което означава, че на всеки полет средно има само пет или шест резервни места.

още от Туризъм
22
Понеделник
Април